IPO Medical - Improve Patient Outcome
Infuusverwarmers

Infuusverwarmer Belmont Rapid Infuser

High flow infuusverwarmer

De Belmont Rapid Infuser is 'standard of care' bij massaal bloedverlies. Deze high flow infuusverwarmer levert een absolute topprestatie en is zeer eenvoudig in gebruik. Installatie en priming van de disposable set in de infuusverwarmer nemen minder dan 2 minuten tijd in beslag.

Zie instructievideo

 

Er zijn twee typen van de Rapid Infuser infuusverwarmer: 

 ✓  Rapid Infuser met maximale flow van 1.000 ml/min

 ✓  Rapid Infuser met maximale flow van 750 ml/min

Kenmerken van de Rapid Infuser infuusverwarmer

De Rapid Infuser infuusverwarmer levert uitermate goede prestaties doordat deze is uitgerust met:

 ✓  een inductieverwarmer met superieure verwarmingingscapaciteit

 ✓  een ingebouwde rollerpomp, voor continue en precieze flow

 ✓  2 luchtdetectoren en automatische luchtverwijdering zonder openen van disposable. In geval van alarmcondities worden altijd de flow en de verwarming automatisch gestopt en de patiëntlijn afgesloten.

Inductieverwarmer

Bij toediening van bloedproducten van 10°C is de output temperatuur 37,5°C bij flows tot en met 750 ml/min. De verwarming geschiedt op basis van inductie en de capaciteit van de inductieverwarmer is zeer groot.

 

Defensie heeft meerdere high flow infuusverwarmers getest op door hen gestelde eisen. Bij toediening van bloedproducten van 10°C bij flows tussen 50 en 350 ml/min werd een output temperatuur minimaal 37°C geëist. Het resultaat van de test was dat de Rapid Infuser de enige infuusverwarmer was, die aan de gestelde eisen van flow en temperatuur voldeed. De Rapid Infuser bereikt een output temperatuur van 37,5°C bij een flowsnelheden tot en met 750 ml/min (45 liter per uur) met bloedproducten van 10°C.

Rollerpomp

De Rapid Infuser is uitgerust met een rollerpomp. Via een touch screen wordt de gewenste infuussnelheid ingesteld en de rollerpomp aangestuurd. Omdat de rollerpomp de infuusvloeistof naar de patiënt pomt, zijn er geen drukkamers nodig voor het leegdrukken van de infuuszakken. Er kunnen 3 infuuszakken tegelijkertijd worden aangesloten op de standaard disposable set. Omdat er geen drukkamers bediend hoeven te worden, is er minder 'mankracht' nodig voor de bediening van de Rapid Infuser infuusverwarmer en wordt de flow nooit gestopt voor wisseling van infuuszakken.

Luchtdetectie

Twee luchtdetectoren maken de Rapid Infuser tot een zeer veilig systeem. Na elke 500 ml infusie worden de eventueel aanwezige luchtbelletjes automatisch uit de disposable verwijderd. Wanneer de infuuszakken leeg zijn of er in het systeem een luchtbel wordt gedetecteerd, dan wordt de gebruiker gealarmeerd en de lucht automatisch uit de disposable set verwijderd, zonder dat de disposable set wordt geopend of losgekoppeld van de patiënt. Meer informatie: Luchtdetectie

Druksensor

De druk in de patiëntlijn wordt constant gemeten. Bij drukken hoger dan 300 mmHg wordt de infuussnelheid automatisch verlaagd, zodat onder veilige condities de hoogst mogelijke flow wordt gegeven. De diameter van de infuuscanule is hierbij de belemmerende factor. Bij occlusie van de patiëntlijn worden infusie en verwarming acuut gestopt.

 

De Rapid Infuser is geschikt voor infuuszakken van alle maten, inclusief kleine zakjes met bloedproducten.

 

Meer informatie kunt u vinden op Belmont Instrument

Disposables

Alle disposables zijn latexvrij, DEHP-vrij en bevatten geen aluminium.

De disposables zijn getest op biocompatibiliteit in overeenstemming met ISO 10993-1 Biologische Evaluatie van Medische Hulpmiddelen. Het vloeistofpad is volledig compatibrl gebleken en heeft geen mutageniciteit of cellulaire sterfte aangetoond.